keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Danin esittely
Agree Diamond
"Dani"

Shetlanninlammaskoira uros
Säkäkorkeus: 37cm
Silmät: Distiachis (muutama ylim. ripsi, tutk. viim. 12/11)
Lonkat: A/A
Polvet: 0/0
Sydämen kuuntelutulos: ei sivuääniä
Oikea purenta, puuttuu 1hammas (1 x P4)
Valkotekijä: kyllä

Kaikki jälkeläiset silmäterveitä CEA:n osalta
Näyttelysaavutuksia: VARA-SERT,
Sheltit ry:n Näyttelyyköösruusuke vuodelta 2006

Dani on tulinen ja tappurainen poika. Äärimmäisen nopea oppimaan ja hyvin tottelevainen. Tykkää roikkua minun housunlahkeessa kiinni. ;) Danin toinen takajalka murtui (sääriluu kahdesta kohtaa) Danin ollessa vain 5kk:n ikäinen. Jalka leikattiin, mutta mitään takuita paranemisesta ei ollut. Onneksi jalka kuitenkin parani kovan ja pitkän kuntoutuksen jälkeen niin että Dani pystyy jalkaa käyttämään. Liikkeet Danilla eivät kuitenkaan ole tästä johtuen priimat, mikä näkyy näyttelyarvosteluissakin.
Erikoista: Haukku kuulostaa ihan peltipurkin räminältä.

Dani on saatavilla jalostukseen. Dani löytyy shetlanninlammaskoirat ry:n jalostusuroslistalta.

Dani koiranetissä:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN26042/05&R=88

Kuvia Danista:
http://kuvablogi.com/blog/3444/2/

Danin näyttelyarvostelut:

Kajaani KV 6.1-2006, Marja Talvitie

Erittäin hyvän tyyppinen ja kokoinen. Hieman pitkä kuono. Hyvät korvat. Niukat etukulmaukset. Riittävät takakulmaukset. Hyvä kaula ja runko. Hieman alas kiinnittynyt häntä. Hyvä karvanlaatu. Leikkauksesta johtuen ontuu oikeaa takajalkaa. Hyvä luonne.

PEK 2

Keitele 20.5-2006, Soile Bister

Sopivan kokoinen, hieman kevyt luustoinen ja hieman siro kuonoinen uros, jolla seistessä kaunis ylälinja. Hyvät korvat, Silmät ja purenta. Ikäisekseen hyvä runko. Voisi edestä olla paremmin kulmautunut. Toinen takajalka operoitu ja on vielä lihasköyhä, mikä näkyy vielä liikkeissä. Liikkuessa takaosa ja häntä hieman nousevat. Karva voisi olla karheampaa. Erinomainen luonne.

JUN H

Saarijärvi 22.7-2006, Hilkka Salohalla

Oikean kokoinen, hieman hentoluinen uros. Riittävän pitkä pää. Kuono-osa voisi olla paremmin pyöristynyt ja kallo tasaisempi. Niukat etukulmaukset. Riittävät takakulmaukset, mutta hieman korkea kinner. Hieman lyhyt kaula joka voisi kiinnittyä kauniimmin. Lyhyt, pyöreä rintakehä. Ikäisekseen riittävän karkea karvapeite. Liikkuu kinnerahtaasti ja epävakaasti takaa, muuten ok.

JUN H

Oulu KV 7.10.2007, Marija Kavcic, Slovenia

Kivaa tyyppiä. Oikean kokoinen. Kallo voisi olla litteämpi. Hyvä stoppi ja lihakset. Oikeanlaiset silmät ja korvat. Hyvin asettunut kaula. Vahva runko. Keskivahva luusto. Lyhyempi olkavarsi. Etukulmaukset eivät tarpeeksi vahvat. Liian heikko liikkeessä. Hyvin kannettu häntä. Kiva turkki.

NUO EH 1

Kuopio 4.8-2006, George Kostopoulos, Kreikka

Viehättävä pää ja ilme tyypillisillä silmillä ja korvilla. Hyvä kaula ja luusto. Oikeanlainen ylälinja ja hännänkanto. Hyvä luusto ja kulmaukset. Liikkuu hyvin sivusta, voisi olla positiivisempi(more possitive?) takaa. Hieman ujo maassa.
NUO ERI


Kuopio KV 5.8-2006, Lesley Chalmers, Uusi-Seelanti

Melkoisen mukava pikku uros, jolla on suloinen ilme. Hyvä korvien sijainti. Hyvin tasapainottunut. Hyvä rintakehä. On melko (steep in group/croup?), tarvitsee enemmän draivia taakse.

NUO EH 3


Kuopio KV 6.8-2006, Ronald Besoff, Australia

Pienempi uros, jolla on hyvä pää ja ilme. Etukulmaukset (moderate?). Jalat kääntyvät hieman ulospäin. Rintakehän tulee kehittyä. Hyvin kulmautunut takaa. Häntä on kiinnittynyt hieman alas. Liikkuu hyvin heikosti ja ahtaasti takaa, varpaat hieman edessä?. ;) Ylipäätänsäkin ruumiin (proportions?) hyvät, mutta ylälinja ? liikkeessä. Epäkoordinoitunut (uncoordinated;) liikeessä.

NUO EH 3


Tuusniemi 24.2-2007, Lars Adeheimer, Ruotsi

(arvostelu hukassa, lisään sen myöhemmin)

NUO EH1


Ristiina 17.5.2007, Alar Muurisepp, Viro

Hyväntyyppinen & hyvänkokoinen uros. Hieman lyhyt stoppi. Kaunis pää ja selkälinja. Hyvät kulmaukset, mutta liikkuu hieman lyhyellä askeleella. Hyvä rintakehä, turkki ja luonne.

AVO ERI


Iisalmi 26.5.2007, Kim Viksjö Nielsen, Tanska

2-vuotias. Erinomaista rotutyyppiä. Erinomainen pää ja ilme. Oikeanlainen purenta. Erinomainen kaula ja ylälinja. Tarpeeksi runkoa ikäisekseen?. Hyvin kulmautunut. Liikkuu hieman ahtaasti. Erinomainen turkin laatu ja erinomainen luonne.

AVO ERI1 PU4 VARA-SERT


Jyväskylä KV 17.11.2007, Elina Haapaniemi

2,5 vuotias soopelivalkoinen uros, jolla hyvä tyyppi. Esitetään turkiltaan kauniissa? kunnossa. Kallossa aavistus pyöreyttä. Hyvä kuono-osa. Tummat silmät. Purenta ok. Korvat asettuvat oikein, sijainti voisi olla parempi. Luustoa saisi olla hieman enemmän. Erittäin hyvä runko ja ylälinja. Riittävä polvikulma. Toinen takaraaja vaurioitunut, tuntuu selvästi käsiteltäessa ja näkyy valitettavasti liikkeessä. Eläinlääkärin todistus esitetty.

AVO H

Tampere erikoisnäyttely 01.08.2010, tuomari: Gwen Beaden

"Tämä uros on jättänyt jälkeläisiinsä hyvin miellyttävän leiman. He ovat perineet hänen pään laatunsa, miellyttävät ääriviivat ja terveet liikkeet yhtä lukuunottamatta - samoin hyvän hännän kannon"

JÄLK 3 KPRistijärvi 30.04.2011, Tuomari: Jaana Hartus


"Keskikokoinen, erittäin hyvän tyyppinen keskivahva uros. Hyvä pää, hieman pyöreät silmät. Hieman lyhyt kaula. Hyvä ylälinja. Rintakehän tulisi olla pidempi. Riittävät kulmaukset ja askelmitta, joustoa voisi olla enemmän. Erittäin hyvä karvapeite."


AVO EH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti